Nieuws  >  Covid-19 - Overlegcomité grijpt in tegen "explosie van besmettingen", Vandenbroucke gaat "streng controleren"

Covid-19 - Overlegcomité grijpt in tegen "explosie van besmettingen", Vandenbroucke gaat "streng controleren"

BRUSSEL 17/11 Vanaf zaterdag tot eind januari gelden er weer strenge coronamaatregelen in ons land. Van sluitingen of een lockdown is geen sprake, maar het mondmasker wordt wel weer alomtegenwoordig, net als het telewerk. "Het absolute minimum" tegen de "explosie van besmettingen", zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke na afloop van het Overlegcomité.

De vierde coronagolf gaat maar niet liggen en dus hing het al een tijdje in de lucht: er komen opnieuw strengere coronamaatregelen. Het Overlegcomité, dat woensdag voor de tweede keer op rij vroeger dan voorzien moest samenkomen om de situatie te evalueren, koos voor een breed pakket over alle sectoren heen. Dat is nodig om sluitingen of lockdowns te vermijden, zei premier Alexander De Croo op de persconferentie na afloop van de vergadering. "We moeten daar allemaal een inspanning voor doen. Het is geen verhaal van de een tegen de ander."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: