Nieuws  >  Bruvax platform voor covidvaccinatie: "Er is geen inbreuk op persoonsgegevens" (GGC)

Bruvax platform voor covidvaccinatie: "Er is geen inbreuk op persoonsgegevens" (GGC)

BRUSSEL 18/11 - Volgens coronacrisismanager van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) Inge Neven zijn er geen fouten gemaakt in het Bruvax-platform voor inschrijvingen voor covidvaccinatie. Maar om de inschrijvingen te vergemakkelijken, wordt vrijdag een nieuwe versie van Bruvax geactiveerd, zo kondigde Neven donderdag aan op de Franstalige regionale zender BX1.

Deze week raakte bekend dat werkgevers, verzekeraars of banken met een rijksregisternummer en een postcode in een handomdraai kunnen zien of een Brusselaar gevaccineerd is. Wie de gegevens ingeeft op het Brusselse vaccinatieplatform Bruvax ziet na één klik of een afspraak kan worden gemaakt. Als dat kan, betekent dat dat die persoon nog niet gevaccineerd werd. 

"Volgens de juridische adviezen die we ontvangen hebben, is er geen fout gebeurd", antwoordde Inge Neven in "Toujours + d'Actu". "Volgens de analyses van onze juridische dienst, kan Bruvax niet zorgen voor een groot lek van persoonsgegevens. Er is geen inbreuk op de persoonsgegevens aangezien het veiligheidssysteem van Bru-Vax geen toegang biedt tot de gegevens aan onbevoegden", verduidelijkt de GGC donderdag in de vooravond in een mededeling.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: