Nieuws  >  Hevig protest tegen coronamaatregelen, Franstalige vakbonden plannen actiedag

Hevig protest tegen coronamaatregelen, Franstalige vakbonden plannen actiedag

BRUSSEL 22/11 - De betogers gisteren in Brussel waren voor vrijheid: van verzet tegen het Covid Safe Ticket, de verplichte vaccinatie tot aanvallen op de politie. Er waren bommetjes, vuurtjes en er vielen gewonden. Ook vertegenwoordigers uit de zorgsector stapten mee. Het Franstalig vakbondsfront kondigde een actiedag aan op 7 december. Niet alleen in Brussel kwam het tot onlusten, ook elders liepen de gemoederen hoog op.

Franse politie-eenheden zijn intussen aangekomen op het Caribische eiland Guadeloupe, een overzees departement van Frankrijk. Zij moeten de lokale autoriteiten helpen bij het beëindigen van dagenlange coronarellen.   De onrust op Guadeloupe, dat ongeveer 400.000 inwoners telt, ontstond vorige week maandag nadat een vaccinatieplicht voor zorgpersoneel werd aangekondigd.

De situatie op het Caribische eiland is volgens een Franse regeringswoordvoerder "ondraaglijk en onaanvaardbaar". De Franse premier Jean Castex praat maandag in Parijs met functionarissen uit Guadeloupe over de uit de hand gelopen situatie op het eiland.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: