Nieuws  >  Jonge dokters trekken in open brief aan alarmbel: "De huisarts is op"

Jonge dokters trekken in open brief aan alarmbel: "De huisarts is op"

BRUSSEL 24/11 - Jong Domus, de vereniging van jonge huisartsen in ons land, trekt aan de alarmbel. In een open brief benadrukt de vereniging dat het voor huisartsen onhaalbaar is om het hoofd boven water te houden tijdens deze vierde coronagolf. "We willen terug naar onze zorgtaken, het is genoeg geweest", klinkt het.

Het is niet de eerste hartenkreet van de huisartsen, maar ze benadrukken in de open brief dat er niet voldoende naar hen geluisterd wordt. "Reeds een maand geleden heeft Domus Medica alarm geslagen. Het voelt als een slag in het gezicht dat er zo traag gereageerd wordt vanuit de politiek", aldus de huisartsen. 

De artsen klagen verder aan dat de administratieve overlast de spuigaten uitloopt. "Testen regelen, codes aanmaken, quarantaine-attesten opstellen, het 'juiste' ziektebriefje doorsturen. Dat zijn niet de taken van de huisarts. We willen terug naar onze zorgtaken. Dit is van belang voor het welzijn van onze huisartsen, het voortbestaan van ons huisartsenberoep en voor de kwaliteitsvolle en tijdige zorg die elk van onze patiënten verdient."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: