Nieuws  >  Covid-19 - Derde prik zal nodig zijn voor geldige coronapas (Vandenbroucke)

Covid-19 - Derde prik zal nodig zijn voor geldige coronapas (Vandenbroucke)

BRUSSEL 25/11 - Eens iedereen de kans heeft gehad om zich nogmaals te laten vaccineren tegen het coronavirus dan zal die boosterprik ook nodig zijn om over een geldige coronapas te beschikken.

 Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) donderdagavond gezegd aan VTM Nieuws. De coronapas licht nu groen op bij iedereen die zich twee keer heeft laten vaccineren tegen het coronavirus, of één keer in het geval van een vaccinatie met Johnson&Johnson.

Maar in de toekomst zal een boosterprik nodig zijn voor een geldig vaccinatiecertificaat, aldus Vandenbroucke. Dat is volgens de Vooruit-vicepremier niet voor morgen, maar wordt wel van kracht op het moment dat iedereen de kans heeft gehad om zich nog eens te laten inenten. Dat iedereen de kans krijgt op een boosterprik is eerder al beslist. De concrete modaliteiten, zoals de timing of het type vaccin, moeten echter nog worden afgesproken. De ministers van Volksgezondheid buigen zich daar zaterdag over op de ministeriële conferentie. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: