Nieuws  >  Covid-19 - "Huisartsen kunnen niet zomaar andere strategie organiseren" (Vandenbroucke)

Covid-19 - "Huisartsen kunnen niet zomaar andere strategie organiseren" (Vandenbroucke)

BRUSSEL 28/11 De huisartsen, die kwaad zijn over de nieuwe teststrategie om coronabesmettingen op te sporen, kunnen niet zomaar een andere, eigen strategie gaan organiseren. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zondag gezegd in De Zevende Dag (één).

Vandenbroucke en de andere ministers van Volksgezondheid beslisten zaterdag dat, precies om de huisartsen te ontlasten, de teststrategie voor gevaccineerden die als hoogrisicocontact gesignaleerd worden, wordt aangepast. Die personen zullen voortaan maar één in plaats van twee keer worden getest. Het gaat om een tijdelijke maatregel, benadrukte Vandenbroucke zondag.

"Een test op dag 1 en dag 7 was theorie aan het worden, men kon niet meer volgen. Vanaf dinsdag geldt nu dat wie gevaccineerd is en een hoogrisicocontact had, zich zo snel mogelijk moet laten testen." In de praktijk zal die test, op dag 2, 3, 4 of 5 zijn, maar door de tweede test op dag 7 te laten vallen, komt er capaciteit vrij om mensen met symptomen snel te laten testen, aldus Vandenbroucke.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: