Nieuws  >  Artsen Jan Palfijn voeren actie tegen directie: "Vertrouwen is weg"

Artsen Jan Palfijn voeren actie tegen directie: "Vertrouwen is weg"

GENT 29/11 - Een delegatie artsen van het AZ Jan Palfijn heeft maandag actiegevoerd tegen de directie van het Gentse ziekenhuis nadat een collega beschuldigd is van onrechtmatige euthanasie op een 91-jarige palliatieve patiënt. Hij werd geschorst, maar kon na korte tijd opnieuw aan de slag.

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de exacte omstandigheden. De artsen zijn niet te spreken over de manier waarop de directie van het ziekenhuis de zaak heeft aangepakt. Zo zou de oorspronkelijke melding gebeurd zijn via een meldingssysteem voor kwaliteitscontrole. De beschuldigde arts werd ook niet gevraagd zijn versie van de feiten te geven, klinkt het.

De artsen spreken van een precedent waardoor elke arts op elk moment kan geschorst of ontslagen worden, op basis van een eenzijdige klacht. Om vijf voor twaalf verzamelde het medisch personeel in de centrale hal van het gebouw en volgde er een moment van stilte en applaus. "We zijn hier in eerste instantie om dokter Jan Rodenbach een warm welkom te heten", zei collega Nick Baelde, die het woord nam namens de artsendelegatie. "Hij heeft een helse week achter de rug."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: