Nieuws  >  Coronavirus - Bekende Franse infectioloog Raoult berispt voor aanprijzen van hydroxychloroquine

Coronavirus - Bekende Franse infectioloog Raoult berispt voor aanprijzen van hydroxychloroquine

BORDEAUX 07/12 - De tuchtkamer van de Orde van Geneesheren van de Franse regio Nouvelle-Aquitaine heeft de bekende infectioloog Didier Raoult berispt omdat hij "informatie heeft verstrekt die niet gebaseerd was op bevestigde gegevens" bij het aanprijzen van hydroxychloroquine als behandeling tegen COVID-19.

Er waren ook beschuldigingen van "kwakzalverij" en het nemen van "ongerechtvaardigde risico's" voor het voorschrijven van de behandeling, terwijl er geen bewijzen zijn dat het middel werkt. Die beschuldigingen werden niet bevestigd.

"Professor Raoult heeft via verschillende media en met name via zijn eigen YouTube-kanaal informatie gegeven die niet gebaseerd was op bevestigde gegevens, zonder de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen toen er al heel snel grote onzekerheid bestond over de geschikte behandelingen voor COVID-19", aldus de Orde. Raoult, die directeur is van het universitair ziekenhuis voor infecties IHU in Marseille, heeft daarmee artikel 12 van de deontologische code geschonden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: