Nieuws  >  Licht op groen om kinderen van 5 tot 11 jaar te vaccineren: wat u moet weten

Licht op groen om kinderen van 5 tot 11 jaar te vaccineren: wat u moet weten

BRUSSEL 20/12 - De ministers van Volksgezondheid verzameld binnen de Interministeriële Conferentie (IMC) hebben maandag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar. De vaccinatie is vrijwillig en kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang.

Welk vaccin?

De vaccinatie zal gebeuren met een pediatrische vorm van het Pfizer/BioNTech-vaccin, dat wordt toegediend in twee doses met een tussenperiode van 21 dagen. Dat vaccin werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA).  Meer info via deze link.

Kinderen met comorbiditeiten eerst

Aan de kinderen met comorbiditeiten wordt deze vaccinatie sterk aanbevolen omdat het hen beschermt tegen ernstige ziekte ten gevolge van het coronavirus. Dat was ook het advies van het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek: "Aangezien er een vaccin voorhanden is dat door de gezondheidsautoriteiten als veilig en doeltreffend wordt beschouwd, is het Comité van mening dat vaccinatie voor kinderen met comorbiditeiten moet worden aanbevolen (op basis van de indicaties van de HGR) en zonder uitstel beschikbaar moet worden gesteld ten behoeve van deze categorie kinderen, om hen te beschermen."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: