Nieuws  >  Kindervaccinatie tegen covid-19 - Overheidscampagne bevat onjuistheden

Kindervaccinatie tegen covid-19 - Overheidscampagne bevat onjuistheden

BRUSSEL 20/12 - Vlaams parlementslid voor N-VA Lorin Parys vraagt dat minister van Welzijn Wouter Beke een overheidscampagne rond de vaccinatie van kinderen intrekt en corrigeert. De campagne spoort ouders aan hun kinderen te laten inenten tegen het coronavirus, maar weerspiegelt niet het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) en bevat fouten, zegt Parys. "Dat is koren op de molen van antivaxers."

De ministers van Volksgezondheid zetten maandag het licht op groen om het coronavaccin van Pfizer/BioNTech in te zetten bij kinderen van vijf tot en met elf jaar. Die beslissing volgt op een reeks adviezen van het Europees Geneesmiddelenagentschap, de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-Ethiek. 

Op www.laatjevaccineren.be, een webstie van de Vlaamse overheid, staat een flyer voor ouders met informatie over de vaccinatie van kinderen. Die flyer spoort ouders ook aan hun kinderen te laten inenten. "Beter beschermd, da's blijven leren, sporten en spelen", klinkt het onder meer, en "vier redenen om je kind te vaccineren".

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: