Nieuws  >  Nieuw medicomutakkoord positief onthaald door de mutualiteiten

Nieuw medicomutakkoord positief onthaald door de mutualiteiten

BRUSSEL 22/12 - De volgende jaren zal de vergoeding die geconventioneerde huisartsen ontvangen voor een raadpleging geleidelijk stijgen, maar voor de patiënt verandert er niets. Stapsgewijs en tegen 2024 zal een raadpleging bij de huisarts 30 euro kosten, maar de terugbetaling stijgt mee, waardoor het remgeld (3 à 4 euro afhankelijk van het globaal medisch dossier onveranderd blijft. Dat geldt ook voor raadplegingen bij bepaalde geconventioneerde specialisten zoals gynaecologen. Daar blijft het remgeld onveranderd op 12 euro.

Bart Demyttenaere, de directeur van het medisch beleid bij de Socialistische Mutualiteiten, reageert woensdag tevreden op het bereikte akkoord. "Er zitten een aantal mooie voorstellen in die de patiënt direct of indirect ten goede kunnen komen. Daarnaast zijn we ook tevreden dat dit akkoord de kwaliteit van de zorg kan verbeteren".

Voor wat de geconventioneerde huisartsen betreft bijvoorbeeld, wordt het verbod op het derdebetalersregeling -waarbij de patiënt enkel het remgeld moet betalen- opgeheven, zegt Demyttenaere.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: