Nieuws  >  Covid-19 - Artsen (BVAS) starten online protestactie

Covid-19 - Artsen (BVAS) starten online protestactie

BRUSSEL 28/12 De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) start een online protestactie om inspraak te eisen in het Covid-beleid van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Op de website www.geenstem.be kunnen artsen een selfie -inclusief mondmasker met #geenstem op geschreven- plaatsen en een boodschap achterlaten. "De artsen voelen zich echt in de steek gelaten", zegt BVAS-woordvoerder Peter Backx. Hij hekelt het feit dat de (huis)artsen al sinds het begin van de pandemie niet gehoord worden door minister Vandenbroucke.

Er is volgens de artsenorganisatie geen structureel overleg, laat staan over de maatregelen die genomen werden in het kader van de pandemie. "Van testbeleid over contactracing tot de hele organisatie van de vaccinatiecampagne: alles werd boven de hoofden van de artsen beslist", klinkt het. Tijdens de jongste vierde golf kloegen met name de huisartsen dat ze overstelpt werden met administratieve taken omdat onder meer de contacttracing niet werkte zoals het hoorde.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: