Nieuws  >  Covid-19 - Minder dan 500 patiënten op intensive care, maar besmettingen stijgen opnieuw fors

Covid-19 - Minder dan 500 patiënten op intensive care, maar besmettingen stijgen opnieuw fors

BRUSSEL 06/01 - De recente coronacijfers van Sciensano schetsen donderdag een tweeledig beeld. Het aantal besmettingen stijgt, door de omikronvariant, pijlsnel en ook het aantal ziekenhuisopnames is in stijgende lijn. Anderzijds is het aantal patiënten op intensive care voor het eerst sinds midden november nog eens onder de 500 gezakt en zijn er ook minder coronaoverlijdens.

Tussen 27 december en 2 januari werden dagelijks gemiddeld 11.778 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 82 procent in vergelijking met een week eerder. De gedetailleerde cijfers in het rapport geven bovendien aan dat het weekgemiddelde zijn piek nog lang niet heeft bereikt.

De nog niet geconsolideerde cijfers voor maandag 3 januari wijzen zelfs op een absoluut record van 27.199 bevestigde besmettingen. De stijging van het aantal coronagevallen doet zich in heel België voor. In de provincie Luik is de toename het sterkst: het aantal besmettingen is er op een week tijd meer dan verdubbeld (+107 procent). Ook het Brussels gewest (+98 procent), Vlaams-Brabant (+97 procent) en Waals-Brabant (+95 procent) hebben het besmettingscijfer nagenoeg zien verdubbelen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: