Nieuws  >  Minister Vandenbroucke waarschuwt voor mogelijks ontwrichtende besmettingsgolf: "Noodplannen worden klaargemaakt"

Minister Vandenbroucke waarschuwt voor mogelijks ontwrichtende besmettingsgolf: "Noodplannen worden klaargemaakt"

BRUSSEL 10/01 - Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) waarschuwt voor de redenering om vlug groepsimmuniteit op te bouwen tegen de omikronvariant van het coronavirus door alle maatregelen los te laten. Dan riskeer je een "zeer ontwrichtende besmettingsgolf", aldus de minister.

In De Zevende Dag op Eén waarschuwde Vandenbroucke voor het beeld dat de dominante omikronvariant zomaar een verkoudheid is. "De eerste boodschap moet zijn om de omikrongolf te vertragen", aldus de minister. "Een redenering om alles maar te laten waaien, is zeer gevaarlijk".

Voeding en drinkwater

Er is de voorbije dagen gewerkt aan noodplannen tegen massale uitval, bevestigde  Vandenbroucke.  Zo heeft het Nationaal Crisiscentrum de voedselbevoorradingsplannen uit de eerste coronagolf opnieuw geactiveerd, en gebeurt ook een monitoring van kritische sectoren, denk maar aan drinkwatervoorziening. "Laat ons het beste hopen, maar ons voorbeiden op het slechtste", zei de minister.  

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: