Nieuws  >  Coronavirus - Vandenbroucke verwacht dat booster nodig zal zijn voor een geldig Covid Safe Ticket

Coronavirus - Vandenbroucke verwacht dat booster nodig zal zijn voor een geldig Covid Safe Ticket

BRUSSEL 11/01 - Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gaat ervan uit dat een boosterprik binnenkort noodzakelijk zal zijn om groen licht te krijgen met je Covid Safe Ticket. Wanneer precies, kon de minister dinsdag niet preciseren in de bevoegde Kamercommissie, maar het zou niet zo lang meer duren.

De campagne voor de boosterprik ging een tijdje geleden van start. En ze verloopt sneller dan initieel voorzien, aldus Vandenbroucke. Eind januari zal het gros van de volwassen Belgen die al hun basisvaccinatie kregen, een uitnodiging in de bus hebben gekregen voor een derde prik (een tweede bij wie eerder Johnson & Johnson kreeg).

In Vlaanderen zal dat zeker het geval zijn. "Een groot succes, maar toch staan we niet helemaal waar we moeten staan", voegde de minister daar aan toe. "Er is aarzeling rond de booster." Met andere woorden: niet iedereen die een uitnodiging kreeg, maakte een afspraak of ging er op in. Toch verwacht hij dat het krijgen van het boostervaccin beslissend zal zijn om groen licht te krijgen bij het scannen van het Covid Safe Ticket.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: