Nieuws  >  Covid-19 - Vijf medewerkers vaccinatiecentrum Bierges verdacht van fraude met CST

Covid-19 - Vijf medewerkers vaccinatiecentrum Bierges verdacht van fraude met CST

BRUSSEL 13/01 Vijf administratieve medewerkers van het vaccinatiecentrum van Bierges worden verdacht van gesjoemel met vaccinatiecertificaten voor mensen die zich niet wilden laten inenten tegen het coronavirus. Ze werden intussen aan de tand gevoeld door de politie van Waver, bevestigt het kabinet van Waals minister van Gezondheid Christie Morreale.

 De verdenkingen van fraude met Covid Safe Tickets in het vaccinatiecentrum kwamen aan het licht na administratief onderzoek en permanente audits van de administratie. Zo bleek dat mensen die soms bijzonder veraf wonen, er in verdachte omstandigheden gecodeerd waren. De informatie werd bezorgd aan justitie.

Een gelijkaardig geval kwam vorige maand ook al aan het licht in Tubeke. Indien de vermoedens zouden kloppen, dan worden de Covid Safe Tickets gedesactiveerd en zullen de daders en gebruikers worden vervolgd, met het Waals gewest als burgerlijke partij. Duizenden Covid Safe Tickets werden al uit roulatie gehaald. In het geval van Bierges is nog onbekend om hoeveel het precies gaat. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: