Nieuws  >  Covid-19 - Van Quickenborne betwijfelt of er meerderheid komt voor vaccinatieplicht

Covid-19 - Van Quickenborne betwijfelt of er meerderheid komt voor vaccinatieplicht

BRUSSEL 21/01 - Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne betwijfelt of er een meerderheid kan komen voor de invoering van een vaccinatieplicht in België. Dat heeft hij vrijdag gezegd bij LN24. De Kamercommissie Volksgezondheid begint volgende week met hoorzittingen over de vaccinatieplicht.

Bedoeling is om nog voor de krokusvakantie een debat in de plenaire vergadering te houden. Over de sprekerslijst voor de hoorzittingen is lang gediscussieerd. De keuze op zich was ook opnieuw stof tot discussie.  Volgens federaal minister Vincent Van Quickenborne is zijn partij niet gewonnen voor een verplichte vaccinatie.

"Wij zijn tegen een vaccinatieplicht. Onze partij is een partij van de vrijheid. Kijk bijvoorbeeld naar de omikronvariant. We stellen vast dat die minder dodelijk is dan andere varianten. Is het dan proportioneel om mensen te dwingen om zich te laten vaccineren? Als er elke zes maanden een vaccin nodig is, gaan we de mensen dan verplichten om zich elke zes maanden te laten vaccineren?", vraagt Van Quickenborne zich luidop af. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: