Nieuws  >  Debat verplichte vaccinatie - "Vertrouwen herstellen en informeren, eerder dan beperkingen opleggen" (experts)

Debat verplichte vaccinatie - "Vertrouwen herstellen en informeren, eerder dan beperkingen opleggen" (experts)

BRUSSEL 31/01 - Is het tijd voor dwingende maatregelen bij de vaccinatie tegen COVID-19? De experten die maandagnamiddag gehoord werden in de Kamercommissie Gezondheid leken daar niet van overtuigd. Er leek een consensus om het vertrouwen van niet-gevaccineerden in het politieke en gezondheidssysteem te herstellen, en de bevolking beter te informeren.

Professor sociale psychologie Maarten Vansteenkiste (UGent), die sinds het begin van de pandemie meewerkt aan de motivatiebarometer, vindt het weinig doeltreffend om vaccinatie te verplichten.  Wie voor een verplichte vaccinatie is, geniet nu reeds de bescherming van een vaccin en schat de risico's verbonden aan de pandemie hoog in. Wie niet gevaccineerd is en de risico's laag inschat, is eerder tegen een verplichte vaccinatie. Er is polarisatie en de verplichte vaccinatie kan psychologische schade veroorzaken, aldus Vansteenkiste. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: