Nieuws  >  Covid-19 - "Corona-uitbraak in ons land zou niet zo snel opgemerkt geweest zijn" (Van Gucht)

Covid-19 - "Corona-uitbraak in ons land zou niet zo snel opgemerkt geweest zijn" (Van Gucht)

BRUSSEL 02/02 "Als de corona-uitbraak in Wuhan in ons land was gebeurd, dan ben ik er niet van overtuigd dat we het zo snel zouden opgemerkt hebben of onmiddellijk alarm zouden hebben geslagen."

Dat heeft Steven Van Gucht, diensthoofd virale ziekten bij gezondheidsinstituut Sciensano, woensdag gezegd tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement over de voorbereiding op een toekomstige pandemie. Daarnaast legde Van Gucht ook de nadruk op het belang van investeren in preventie en het voorbereiden op een ongekende pandemie.

Het Vlaams Parlement besprak woensdag een conceptnota over hoe Vlaanderen zich kan wapenen tegen een volgende pandemie. Het beheer van de coronacrisis is nu hoofdzakelijk in federale handen. De parlementsleden van de N-VA-fractie die de nota indienden, willen dat Vlaanderen daarbij meer de touwtjes in handen krijgt. Zo pleiten ze ervoor dat Vlaanderen in noodsituaties niet meer volledig afhankelijk is van het federaal crisiscentrum en dat er ook een 'gewestelijke fase' kan worden afgekondigd.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: