Nieuws  >  Sanofi/GSK gaan markttoelating aanvragen voor coronavaccin Vidprevtyn

Sanofi/GSK gaan markttoelating aanvragen voor coronavaccin Vidprevtyn

BRUSSEL 23/02 - De Franse farmaceutische groep Sanofi en het Britse GSK gaan een dossier indienen bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA om een markttoelating aan te vragen voor hun coronavaccin Vidprevtyn. Dat hebben beide bedrijven woensdag aangekondigd in een persbericht.

De aankondiging komt er nadat uit de fase 3-studie blijkt dat het coronavaccin, dat gebaseerd is op eiwitten, volledig beschermt tegen ziekenhuisopname en overlijden en voor 75 procent effectief is in het voorkomen van een mild of zwaar ziektebeeld. Daarnaast zou het vaccin ook 58 procent effectief zijn tegen symptomatische COVID-19.

Beide bedrijven hebben in een aparte studie ook onderzocht in welke mate hun vaccin zou kunnen dienen als een boostervaccin. Daaruit bleek dat een boosterdosis met het vaccin van Sanofi/GSK het aantal antilichamen 18 tot 30 keer deed toenemen bij personen die eerder reeds twee doses van een ander coronavaccin kregen toegediend. Het vaccin werd over het algemeen ook goed verdragen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: