Nieuws  >  Inval Oekraïne - De Croo: "Niets minder dan de vrede en veiligheid in Europa staan op het spel"

Inval Oekraïne - De Croo: "Niets minder dan de vrede en veiligheid in Europa staan op het spel"

BRUSSEL 24/02 - We wijken even af van medisch nieuws om een update te geven over de inval in Oekraïne. Premier Alexander De Croo heeft donderdagmiddag bij aanvang van de plenaire vergadering van de Kamer hard uitgehaald naar Rusland. De aanval van de Russische president Vladimir Poetin op Oekraïne is "een aanval op de vrijheid", zei hij.

"Wat er vandaag op het spel staat, is niets minder dan de vrede en veiligheid in Europa." Rusland is afgelopen nacht een militair offensief tegen buurland Oekraïne begonnen, na een wekenlange opbouw van zijn troepenmacht langs de grenzen van dat land.  Het Westen reageert verbolgen op die invasie. Ook premier Alexander De Croo haalt uit naar Moskou.

Vrije burgers

"De afgelopen maanden en jaren zijn vele dappere Russische burgers op straat gekomen tegen de autocratie en kleptocratie van de Russische president. Zij werden hardhandig neergeslagen, vergiftigd en vermoord. Vandaag breidt Poetin zijn agressie uit naar 45 miljoen Oekraïners", sprak hij donderdag bij aanvang van de plenaire vergadering van de Kamer.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: