Nieuws  >  Covid-19 - Apothekers mogen coronavaccin toedienen (reacties)

Covid-19 - Apothekers mogen coronavaccin toedienen (reacties)

BRUSSEL 25/02 - Apothekers zullen binnenkort coronavaccins mogen toedienen. De plenaire vergadering van de Kamer heeft een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in die zin donderdagavond goedgekeurd.

Apothekers zullen binnenkort coronavaccins mogen toedienen. De plenaire vergadering van de Kamer heeft een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in die zin donderdagavond goedgekeurd. Het wetsontwerp in kwestie regelt dat officina-apothekers vaccins tegen het coronavirus kunnen voorschrijven én toedienen.

Dat was vorig jaar al een aanbeveling van de taskforce vaccinatie: apothekers zijn erg toegankelijke gezondheidsbeoefenaars, zijn goed geplaatst om mensen te adviseren, zijn overal in het land aanwezig en kunnen op die manier een rol spelen in het optrekken van de vaccinatiegraad, is de redenering. Het ontwerp regelt de vaccinatie enkel voor volwassen patiënten en voor COVID-19. Het is niet de bedoeling om dat uit te breiden naar andere inentingen, zoals het griepvaccin. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: