Nieuws  >  China verzwakt ten opzichte van Westen door zero covid-strategie, zegt expert

China verzwakt ten opzichte van Westen door zero covid-strategie, zegt expert

PEKING 01/03 - De zero covid-strategie die China hanteert, zet het dichtstbevolkte land ter wereld in een zwakke positie tegenover het virus. Dat zegt een belangrijke Chinese expert in een artikel dat ingaat tegen de officiële lijn van Peking China, waar het coronavirus eind 2019 voor het eerst werd ontdekt, is een van de laatste landen die een nultolerantiebeleid voeren tegen de epidemie.

Over twee jaar tijd staat de officiële balans op amper iets meer dan 100.000 besmettingen, waarvan 4.636 met dodelijke afloop. De grenzen van het land zijn zo goed als gesloten, mensen uit het buitenland mogen China pas binnen na een quarantaine van drie weken en volledige steden gaan op slot als enkele gevallen opduiken.

Het communistische regime viert zijn gezondheidsbeleid als een bewijs van superioriteit van zijn politieke systeem, vergeleken met de felle uitbraken in de rest van de wereld.  Maar omdat het virus weinig circuleert, zijn de Chinezen ook minder goed geïmmuniseerd, zegt een van de belangrijkste deskundigen van het land maandag in een bericht op het sociale netwerk Weibo.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: