Nieuws  >  Domus Medica zet schouders onder teleconsultatieapp Doktr

Domus Medica zet schouders onder teleconsultatieapp Doktr

BRUSSEL 22/03 Huisartsenvereniging Domus Medica heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Doktr, de teleconsultatieapp van Proximus. Die overeenkomst past binnen de ambitie van Doktr om videoconsultaties breed in te zetten in het Belgische gezondheidssysteem.

Domus Medica ziet in Doktr dan weer een aanvulling op fysieke consultaties, indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dat meldt telecombedrijf Proximus dinsdag. Domus Medica is "voorstander van een hybride zorgmodel, waarbij teleconsultaties een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de gewone consultaties", klinkt het dinsdag.

Uit een bevraging bij 350 artsen bleek dat "een meerderheid" die mening deelt. Domus Medica wil betrokken zijn bij het ontwikkelen van tools voor teleconsultatie, stelt voorzitter Roel Van Giel. "Zo zitten we mee aan het stuur om richting te geven aan deze nieuwe evolutie, rekening houdend met de hedendaagse noden en wensen van de huisartsen in het veld", aldus Van Giel. Domus Medica zal een groep van huisartsen samenstellen, die advies geven bij de ontwikkeling van de app. Met bevragingen zal de huisartsenvereniging bovendien regelmatig poolshoogte nemen bij haar leden. In 2020 telde Domus Medica 3.225 leden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: