Nieuws  >  Covid-19 Aantal besmettingen voor het eerst lager in werkende dan in algemene bevolking

Covid-19 Aantal besmettingen voor het eerst lager in werkende dan in algemene bevolking

BRUSSEL 11/05 Het aantal coronabesmettingen lag in de laatste twee weken lager in de werkende dan in de algemene bevolking. Dat blijkt uit het tweewekelijks rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven). Het is de eerste keer sinds de start van de pandemie dat er meer besmettingen in de algemene bevolking worden geteld dan onder de werknemers.

Het rapport bespreekt de periode tussen 19 april en 2 mei. Aan de hand van gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano, gekoppeld aan data van de sociale zekerheid en uit de contacttracing, kunnen verschillende sectoren met elkaar vergeleken worden. De cijfers worden bekeken aan de hand van de veertiendaagse incidentie, dus het aantal besmettingen per 100.000 mensen. 

De incidentie in de werkende bevolking bedroeg deze periode 718. In de vorige periode, van 5 tot en met 18 april, lag dat cijfer nog op 1.101. Het aantal besmettingen is dus met 35 procent gedaald.  De algemene bevolking noteert in het nieuwste rapport een incidentie van 758. Het vorige rapport toonde nog een incidentie van 1.048. Ook in deze groep is dus een sterke daling opgetekend: hier gaat het om 28 procent.  In de zorg- en sociale sector ligt het aantal besmettingen wel nog boven dat van de algemene bevolking. Het gaat dan vooral om werkplekken als ziekenhuizen en woonzorgcentra en sectoren als de ambulante sociale zorg.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: