Nieuws  >  Ontslag Wouter Beke - "Veel wordt uit zijn context gehaald", vindt Jo Vandeurzen

Ontslag Wouter Beke - "Veel wordt uit zijn context gehaald", vindt Jo Vandeurzen

BRUSSEL 13/05 Voormalig Welzijnsminister Jo Vandeurzen vindt dat veel van de kritiek aan het adres van zijn opvolger Wouter Beke te maken heeft met perceptie.

 "Ik zeg niet dat een minister geen fouten kan maken, maar het is allemaal een beetje uit zijn context gehaald", zei Vandeurzen vrijdag in De Ochtend op Radio 1. Net als Beke is Vandeurzen oud-voorzitter van CD&V, en sinds gisteren zijn ze allebei oud-Welzijnsminister. De timing van de aankondiging heeft Vandeurzen gisteren/donderdag toch wat verrast.

Voor de paasvakantie hadden ze nog lang gepraat. "Ik had toen de inschatting dat hij zijn keuze had gemaakt en er volop voor zou gaan." Hij vermoedt dat de peiling waarin CD&V daalde tot amper 8,7 procent en de kleinste partij van Vlaanderen werd, echt is binnengekomen. "Wouter is een partijmens in hart en nieren", luidt het. "Het heeft ook veel te maken met de grenzen aan het incasseringsvermogen."  Na afloop van de persconferentie waarop hij zijn vertrek aankondigde, bleef bij vele waarnemers hangen dat Beke erg bleef stilstaan bij wat hij had gerealiseerd als minister. "Als ik een aantal dingen gisteren hoorde noemen, zeg ik: hij heeft absoluut gelijk", vindt Vandeurzen, die verwijst naar het sociaal akkoord en de zorggarantie voor mensen met de grootste ondersteuningsnood. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: