Nieuws  >  Covid-19 Akkoord over terugbetaling zorgverstrekking long-Covid

Covid-19 Akkoord over terugbetaling zorgverstrekking long-Covid

BRUSSEL 07/06 Patiënten die maanden na een besmetting met het coronavirus nog steeds met uiteenlopende symptomen kampen - zogenaamde Long Covid - zullen binnenkort een beroep kunnen doen op terugbetaalde zorg.

Een werkgroep binnen het Riziv heeft donderdag een akkoord bereikt over een zorgtraject voor die patiënten, meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vrijdag. Zowat 13.000 mensen zouden in aanmerking komen onder deze overeenkomst. Verschillende patiënten blijken drie maanden na hun infectie met het coronavirus nog met symptomen te kampen.

Ze klagen aan dat hun lijden niet wordt erkend en dat zij geen recht hebben op gecoördineerde en aangepaste zorg. "Tot nog toe ontbraken immers wetenschappelijke richtlijnen om een adequaat en uniek zorgtraject te definiëren voor een post-Covid-patiënt", legt minister Vandenbroucke uit. Voor die patiënten is nu een zorgtraject gedefinieerd. Een werkgroep binnen het Riziv zette donderdag het licht op groen voor het eerste deel van een ontwerpovereenkomst, waarin een definitie wordt gegeven van een post-Covid-patiënt - en waarin dus de complexiteit en diversiteit van de problemen van deze patiënten worden erkend. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: