Nieuws  >  Covid-19 - EMA buigt zich tegen midden september over Pfizer-vaccin tegen huidige omikronvarianten

Covid-19 - EMA buigt zich tegen midden september over Pfizer-vaccin tegen huidige omikronvarianten

BRUSSEL 02/09 - Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft vrijdag op een persconferentie meegedeeld zich tegen midden september te willen uitspreken over het coronavaccin van Pfizer en BioNTech dat aangepast is aan de omikronsubvarianten BA.4 en BA.5.

Die subvarianten zijn momenteel goed voor het leeuwendeel van de nieuwe besmettingen. Daarnaast liet de Europese medicijnwaakhond ook weten deze maand nog een marktaanvraag van Moderna te verwachten voor een vaccin dat aangepast is aan de huidige omikronsubvarianten. Beide vaccins kregen eerder deze week al een markttoelating van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA.

Het EMA zette gisteren/donderdag op zijn beurt het licht op groen voor aangepaste coronavaccins van Pfizer en Moderna aan de omikronsubvariant BA.1. Voorts bekijkt de Europese medicijnwaakhond ook of het de coronavaccins van Pfizer en Moderna zal toelaten voor jonge kinderen. Het EMA stipt ten slotte nog aan dat gisteren/donderdag ook het coronavaccin van Novavax groen licht heeft gekregen om toegediend te worden als een booster. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: