Nieuws  >  COVID-19: Moskou is gestart met grootscheepse vaccinatiecampagne

COVID-19: Moskou is gestart met grootscheepse vaccinatiecampagne

MOSKOU 05/12 - Moskou is zaterdag als eerste Russische grootstad begonnen met de grootscheepse vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. In zeventig ziekenhuizen in de stad startten in de voormiddag de inentingen met het in Rusland ontwikkelde vaccin Sputnik V. Dat zegt de operationele staf in de hoofdstad.

Eerst zullen medewerkers van de onderwijs- en gezondheidsdiensten gevaccineerd worden, net als de sociale diensten. Duizenden inwoners kregen een afspraak voor de officiële start van de vaccinaties. De vaccinaties zijn gratis en vrijwillig. Maar in eerste instantie zijn alleen vrijwilligers toegelaten die beroepsmatig veel contacten hebben met andere personen en zo een hoog risico op besmetting lopen. Na de eerste dosis is 21 dagen later een tweede injectie nodig.

Moskou rapporteerde zaterdag officieel 7.993 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie.

De Russische president Vladimir Poetin maakte eerder al bekend dat er in december ongeveer twee miljoen vaccindosissen zouden toegediend worden.

Rusland kampt evenwel met problemen om voldoende vaccins te produceren. Rusland heeft als eerste land ter wereld een vaccin toegelaten voor breed gebruik. Er zijn al tienduizenden vrijwilligers mee ingeënt. Tegelijk ontwikkelt het andere vaccins. Volgens de Russische overheid is Sputnik V voor 95 procent doeltreffend. Maar er bestaan geen onafhankelijke studies naar de werking van het Russische vaccin. 

VKB/DWM/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: