Nieuws  >  COVID-19: Deskundigen bestrijden claim Trump over ernst coronapandemie in VS

COVID-19: Deskundigen bestrijden claim Trump over ernst coronapandemie in VS

WASHINGTON 03/01 - De stelling van de Amerikaanse president Donald Trump dat het aantal coronadoden in de Verenigde Staten zwaar overdreven zou zijn, is hem op scherpe kritiek komen te staan van vooraanstaande gezondheidsfunctionarissen. Onder anderen topimmunoloog Anthony Fauci en de militaire gezondheidsfunctionaris Jerome Adams bestreden de uitlatingen van de scheidend president, onder wiens bewind zeker 350.000 mensen in de Verenigde Staten stierven aan de gevolgen van COVID-19.

"Deze doden zijn echte doden", zei Fauci tegen ABC News. Hij voegde eraan toe dat de overbelaste ziekenhuizen en de gestreste zorgmedewerkers ook "niet nep" zijn. "Het is echt", aldus Fauci.

Hij en Adams verdedigden de betrouwbaarheid van de Amerikaanse coronadata ook nog bij nieuwszender CNN. De gegevens worden verzameld en gepubliceerd door het CDC, het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie.

"Vanuit een volksgezondheidsperspectief heb ik geen reden om aan die cijfers te twijfelen", zei Adams omtrent de claim van de president. "En ik denk dat men zich erg bewust moet zijn dat het niet alleen om de doden gaat. Het gaat om de ziekenhuisopnames, de capaciteit." 

LVK/PLE/ • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: