Dossiers  >   Voorkamerfibrillatie  >  Wearables gelinkt aan meer zorggebruik voor atriumfibrillatie

Wearables gelinkt aan meer zorggebruik voor atriumfibrillatie

02/06 - Mensen met atriumfibrillatie die wearables zoals de Apple Watch of Fitbit gebruiken, hebben een hoger percentage zorggebruik dan hun lotgenoten die de apparaten niet gebruiken, ondanks vergelijkbare hartslagen in beide groepen, volgens een nieuwe studie.

Onderzoekers onderzochten de gegevens van gezondheidsclaims en klinische rapporten van 16.320 patiënten met atriumfibrillatie om 125 personen te identificeren van wie de gegevens aangaven dat ze wearables gebruikten. De patiënten die wearables gebruikten, werden 1:4 gematcht met 500 personen van wie de gegevens geen melding maakten van wearables.

Voor de analyse volgden de onderzoekers de patiënten gedurende 90 dagen vanaf een indexdatum om te bepalen of er verschillen waren tussen de twee groepen in gemiddelde hartslag of gebruik van gezondheidszorg. De indexdata werden bepaald door de eerste vermelding van wearables in de medische dossiers voor de personen die ingesloten waren in die groep; bij de controles werd de indexdatum bepaald door een consultatie voor atriumfibrillatie binnen de 60 dagen van hun gematchte persoon in de wearables groep.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: