Dossiers  >   Corticosteroïden  >  Verhogen orale corticosteroïden het fractuurrisico bij atopisch eczeem?

Verhogen orale corticosteroïden het fractuurrisico bij atopisch eczeem?

NEW YORK 04/10 - Orale corticosteroïden lijken geen belangrijke oorzaak te zijn van ernstige osteoporotische fracturen bij volwassenen met atopisch eczeem, volgens een grote cohortstudie in het Verenigd Koninkrijk.

"Er zijn aanwijzingen dat volwassenen met atopisch eczeem een verhoogd risico op fracturen hebben. Het is echter onduidelijk of orale corticosteroïden het verband verklaren," verklaarden de hoofdauteur Julian Matthewman van London School of Hygiene and Tropical Medicine en collega's in de Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice.

Om dit te onderzoeken, identificeerde het studieteam meer dan 526.000 volwassenen met atopisch eczeem op basis van gegevens in de eerstelijnszorg en ziekenhuisopnames en ze vergeleken deze met 2,6 miljoen volwassenen zonder atopisch eczeem.

Volwassenen met en zonder atopisch eczeem waren "grotendeels" vergelijkbaar in termen van leeftijd, geslacht, BMI (body mass index), roken en indices van meerdere ongunstige factoren. Degenen met atopisch eczeem waren meer geneigd om astma (28% vs. 15%) te hebben en ten minste één voorschrift voor orale corticosteroïden (28% vs. 14%) te hebben.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: