Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19 - Pfizer/BioNTech gaat goedkeuring vragen voor derde vaccindosis, gezondheidsautoriteiten zitten er niet op te wachten

COVID-19 - Pfizer/BioNTech gaat goedkeuring vragen voor derde vaccindosis, gezondheidsautoriteiten zitten er niet op te wachten

BRUSSEL 09/07 - Pfizer en BioNTech willen "in de komende weken" in de VS en in de EU een goedkeuring aanvragen voor het toedienen van een derde dosis van hun coronavaccin. Dat hebben de twee ondernemingen donderdag aangekondigd.

Het coronavaccin dat Pfizer en BioNTech samen hebben ontwikkeld, wordt tot nu toe via twee dosissen toegediend. Maar uit de eerste resultaten van een onderzoek zou nu blijken dat het vaccin mogelijk veel effectiever is na nog een extra prik.

Die derde dosis zou ongeveer zes maanden na de tweede vaccinatie moeten volgen. "Pfizer en BioNTech hebben bemoedigende resultaten gezien van lopende proeven voor een derde dosis van het huidige vaccin", zo staat in een donderdagavond verspreide mededeling.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: