Dossiers  >   Hospital Management  >  Reeks meest gelezen artikelen uit 2020: "Pertinente vragen van een anesthesist over COVID-19"

Reeks meest gelezen artikelen uit 2020: "Pertinente vragen van een anesthesist over COVID-19"

Opinie

BRUSSEL 29/12 - MediQuality publiceert een overzicht van de meest gelezen artikelen uit 2020. In deze reeks staat ook het artikel van dr. Wim Amelinckx, dat op 21 april werd gepubliceerd.

BRUSSEL 21/04 - Dr. Wim Amelinckx is anesthesist en werkt op intensieve zorgen met enkel Covid-19 patiënten. Hij is zelf ook besmet geweest met SARS-Cov-2 en intussen hersteld. "Met enige terughoudendheid en ook met een beetje angst kruip ik in mijn pen om u enkele vragen voor te leggen."

- Wat is de immunisatietoestand van de bevolking op dit moment? We weten inderdaad niet hoeveel mensen reeds besmet zijn met SARS-Cov-2. Wat we wel weten uit resultaten van geteste personen, is dat een groot deel geen symptomen krijgt wanneer ze besmet werden. En dit geldt ook voor de WZC! Het is aannemelijk dat reeds een belangrijk deel van de bevolking de ziekte reeds doorgemaakt heeft zonder het zelf te weten. Antistoffen tests zouden reeds veel paniek kunnen wegnemen. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: