Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Het coronavirus, symptoom van een gezondheidszorgstelsel dat onder druk staat (opinie)

Het coronavirus, symptoom van een gezondheidszorgstelsel dat onder druk staat (opinie)

Opinie

BRUSSEL 29/04 - De coronacrisis legt genadeloos de zwakke plekken bloot in een gezondheidszorgstelsel, dat al jaren door de politiek wordt verwaarloosd. Nochtans hekelen we al jaren de budgettaire beperkingen en het gebrek aan financiering en sinds meerdere maanden wordt de beweging nog versterkt door de actie van de “witte jassen”, die zich roeren om het failliet van de openbare ziekenhuizen aan de kaak te stellen.

Overbelasting, uitbuiting om niet te zeggen slavernij, veel artsen en verpleegkundigen waren al op nog voor het virus in Europa was aangekomen. Wat de assistenten in opleiding betreft, heeft de studie van CIMACS verontrustende cijfers gerapporteerd: veel jonge artsen blijken het na één of twee jaar al wat beu te zijn. De alarmklok wat de efficiëntie van de zorg betreft, was al geluid, maar daar hebben onze politici geen oren naar. Moet het nog gezegd, politici leven niet op hetzelfde niveau als het gewone volk.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: