Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Opinie Lieven Annemans: "Wanneer de naakte cijfers weinig blootgeven"

Opinie Lieven Annemans: "Wanneer de naakte cijfers weinig blootgeven"

Opinie

BRUSSEL 18/05 - Het was recent een hoofdpunt in ongeveer alle media: “wereldwijd zijn er nu al 4 miljoen besmettingen door het coronavirus”. De meeste kranten en zenders doen al lang niet meer de moeite om aan te geven dat het eigenlijk over bevestigde gevallen gaat. Merkwaardig hoe weinig mensen de onzin van zo’n cijfer inzien.

Heeft het inderdaad nog wel zin, die dagelijkse rapportering van bevestigde gevallen? Vandaag zijn we in België officieel aan meer dan 55.000… terwijl – als je er even wat meer over nadenkt – je weet dat we met grote waarschijnlijkheid in ons land alleen al de kaap van … 1 miljoen besmettingen hebben bereikt. Een boude uitspraak? Nee, gewoon een eenvoudige redenering, die me overigens werd ingegeven door een huisarts die met pensioen is. Jawel, huisartsen zijn inderdaad generalisten die van alle markten thuis zijn!

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: