Dossiers  >   x Enquête ethiek  >  7 op de 10 artsen tegen legalisering van recreatief gebruik van cannabis (enquête ethiek, deel 1)

7 op de 10 artsen tegen legalisering van recreatief gebruik van cannabis (enquête ethiek, deel 1)

Opinie

BRUSSEL 05/06 - Hoe staan artsen ethisch in hun beroep? Hoe denken zij over euthanasie? Wat vinden zij van de legalisering van het recreatieve gebruik van cannabis? Hoe gaan ze met transgenderpatiënten om? MediQuality organiseerde hierover een grootschalige enquête en brengt in drie artikels de resultaten van de bevraging. Dit is alvast het eerste artikel.

MediQuality kreeg 737 volledig ingevulde vragenlijst binnen, een representatief staal van het volledige artsenkorps. De opsplitsing van de artsen-respondenten was al volgt: 69% arts-specialisten en 31% huisartsen. Op de vraag hoe oud ze waren antwoordde 9% niet, maar 30% zat in de leeftijdscategorie jonger dan 55 jaar en 61% was ouder dan 55 jaar. De verdeling van de Nederlandstalige en Franstalige respondenten kon niet Belgischer zijn: 55% Nederlandstalig versus 45% Franstalig.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: