Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Veteranen in het wit ? (opinie)

Veteranen in het wit ? (opinie)

Opinie

BRUSSEL 09/06 - Wie op gevaar van eigen leven en gezondheid aan het front de vijand bestrijdt wordt overal ter wereld door het thuisfront op een warm applaus onthaald. Zo mochten artsen en gezondheidswerkers zich de laatste weken verheugen in hartverwarmende steunbetuigingen en blijken van dankbaarheid van het publiek.

"Dat doet deugd",  verklaarde een verpleegkundige in de pers maar, zo vervolgde ze, nog veel meer zouden wij het waarderen mocht er na de crisis oog zijn voor de duurzame structurele maartregelen waar wij al zolang naar vragen en die pas een echte opwaardering van ons beroep zouden betekenen.

Het zijn woorden die me bijbleven en die me tevens ongerust maken want erg gunstig is de prognose daartoe niet. Ik treed op dat vlak de wat nuchtere prognose bij van collega Wouter Van den Abeele in een eerder opiniestuk alhier waarin  zij vrees uitdrukt dat  dat het na de crisis "life as usual" zal worden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: