Dossiers  >   × COVID-19 enquête  >  “Coveni, covidi, covici!” Een conversatie met het virus (Lieven Annemans)

“Coveni, covidi, covici!” Een conversatie met het virus (Lieven Annemans)

Opinie

BRUSSEL 12/06 - Hoe begin je eraan? Een gesprek met een parasitair wezen dat erin slaagde de hele wereld op zijn kop te zetten. Het virus was ook niet echt geïnteresseerd in een conversatie, maar na enig aandringen en pas nadat ik aangaf geen viroloog te zijn stond hij open voor debat. Om begrijpelijke redenen vindt hij virologen niet sympathiek. Ik wel daarentegen, maar dat verklap ik hem niet.

De vraag die immers op mijn lippen brandt en die ik dus ook meteen op hem loslaat is "Waarom?". Waarom hier, waarom nu? Is deze pandemie gewoon een stom toeval en zijn we nadien weer voor minstens een decennium veilig? Of is hier sprake van een reactie van de natuur op onze levenswijze, hoe we met deze aardbol en al haar bewoners uit planten- en dierenrijk omgaan? Is hier inderdaad iets structureels aan de gang en is het daarom een signaal aan ons allen om onze maatschappij te redden van de degeneratie?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: