Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19: Gedeeltelijke lockdown niet uitgesloten, maar wordt misschien zeer lokaal (Van Laethem)

COVID-19: Gedeeltelijke lockdown niet uitgesloten, maar wordt misschien zeer lokaal (Van Laethem)

BRUSSEL 16/07 - Het invoeren van gedeeltelijke lockdowns ligt momenteel nog niet op tafel, maar die maatregel kan misschien wel nog overwogen worden wanneer in een bepaalde regio een groot aantal besmettingen wordt vastgesteld. Dat heeft infectioloog Yves Van Laethem, de Franstalige interfederale woordvoerder voor het coronavirus, donderdag gezegd.

Ondanks de toename van het aantal besmettingen, ziet Van Laethem voorlopig geen reden voor een nieuwe lockdown. "Hoewel er sinds enkele dagen sprake is van een stijgende trend, zijn er nog geen echte clusters", zo klinkt het. "Er zijn wel zones die in het oog moeten worden gehouden, vooral in de zwaarst getroffen provincies."

Bij een aanhoudende stijging kan dan zeker nagedacht worden over lokale maatregelen, zoals het opnieuw sluiten van cafés en restaurants. "Het is enkel wanneer de zaken zich zo blijven ontwikkelen en zich voordoen in bepaalde gebieden, dat een gedeeltelijke lockdown moet worden overwogen. Maar zo ver zijn we nog niet."

Van Laethem pleit ervoor goede testcampagnes uit te rollen in de gebieden die zwaarder getroffen worden. "Dat zou toelaten om een beter zicht op de situatie te krijgen en eventueel enkel de personen te isoleren die positief zouden zijn."

SLI • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: