Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19: Driejarig meisje overleden aan infectie met coronavirus

COVID-19: Driejarig meisje overleden aan infectie met coronavirus

BRUSSEL 24/07 - Er is enkele dagen geleden een driejarig meisje overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus in ons land. Dat meldt de interfederale woordvoerder over het coronavirus, Boudewijn Catry, vrijdag op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum en de FOD Volksgezondheid.

Catry zei dat er meer overlijdens te betreuren zijn, gemiddeld drie per dag. Hij wees er ook op dat recent nog een 18-jarig meisje was overleden aan COVID-19. "Het moet duidelijk zijn dat niemand immuun is. Niemand kan zich permitteren om COVID-19 te negeren. Laat het verlies van deze twee jonge mensen, en van de 9.810 andere COVID-slachtoffers, ons terug met de voeten op de grond zetten. Het virus is er nog steeds en we mogen onze aandacht niet laten verslappen."

Gemiddeld liepen er vorige week 220 personen het coronavirus op. Maandag waren er zelfs 416 nieuwe besmettingen. "Het is van het allergrootste belang dat we deze infectiesneeuwbal gestopt krijgen om het ergste te voorkomen", zei Catry.

Gemiddeld worden er ook vijftien personen per dag in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen er 203 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 40 op intensieve zorg. "Ook die cijfers gaan dus in stijgende lijn."

 

VKB • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: