Dossiers  >   Alzheimer  >  Nationale Alzheimer Liga brengt postzegel uit

Nationale Alzheimer Liga brengt postzegel uit

MECHELEN 21/08 - De Nationale Alzheimer Liga heeft vrijdag in de postzegeldrukkerij van bpost in Mechelen de persen in werking gezet voor de druk van een speciale postzegel 'De Stilte van Alzheimer'. Die trekt de campagnemaand rond dementie op gang en wil de ziekte zo bij het grote publiek bekend maken.

De postzegel komt er op initiatief van de Nationale Alzheimer Liga in samenwerking met bpost maar ook de regionale afdelingen Alzheimer Liga Vlaanderen en Ligue Alzheimer worden nauw betrokken.

"Er zijn zo'n 200.000 mensen in ons land die lijden aan Alzheimer, zo'n 60 procent daarvan is dement. Het is geen taboe meer maar we willen elke gelegenheid nemen om de ziekte in de aandacht te krijgen", zegt Sabine Henry, voorzitster van Ligue Alzheimer ASBL Liége. "Een postzegel is een mooi symbool, want post houdt een relatie tussen verschillende mensen in. In tijden van technologie, met e-mail en sms, zijn brieven en kaarten een blijver, en mensen met alzheimer en dementie willen tastbare dingen om naar terug te grijpen."

De postzegel is een ontwerp van Heike Sofia Villavicencio Rammeloo en wordt op 20.000 vellen van 10 stuks gedrukt. Hij is vanaf 31 augustus verkrijgbaar. Daarnaast loopt in Vlaanderen nog een bijkomende actie met mobile postcards. "De Vlaamse Alzheimer Liga heeft 10.000 mobiele postkaarten ter beschikking gesteld om blijvende en tastbare herinneringsmomenten te crëeren voor mensen met dementie, zodat zij die kaart steeds kunnen vastnemen en bekijken", zegt voorzitter Jef Pelgrims. "Daarnaast vragen we Vlaanderen om ons gedichten, quotes, teksten, brieven... te sturen voor onze actie #dichterbijelkaar. Op 21 september - Werelddag Dementie - publiceren wij een boek met de mooiste teksten en quotes."

 

COR 332 • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: