Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19: Eerste herbesmetting met coronavirus vastgesteld in ons land (Van Ranst)

COVID-19: Eerste herbesmetting met coronavirus vastgesteld in ons land (Van Ranst)

BRUSSEL 24/08 - Ook in België is een herbesmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat heeft viroloog Marc Van Ranst gezegd op VTM NIEUWS. Maandag raakte bekend dat in Hongkong een eerste patiënt voor een tweede keer besmet raakte met het virus.

Volgens Van Ranst is een Belgische patiënte na drie maanden opnieuw ziek geworden. "In het laboratorium hebben we de genetische sequentie van die twee virussen bepaald", verklaart de viroloog aan VTM NIEUWS. "En we hebben vastgesteld dat dezelfde patiënte na drie maanden opnieuw is ziek geworden - met een ander virus met elf mutaties."

Het is nu afwachten hoeveel gevallen er nog gaan bijkomen en wat dat zegt over ons immuunsysteem. "Het is ook mogelijk dat dit uitzonderingen zijn. En laat ons dat hopen, maar goed nieuws is dit niet. Een heel leven immuun zijn voor deze ademhalingsvirussen, mag je vergeten", stelt de viroloog. "Maar je hoopt natuurlijk wel dat de immuniteit alleszins langer dan vier maanden duurt en voor de meerderheid van de gevallen zal dit ook wel zo zijn."

SGI • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: