Dossiers  >   Pijn  >  Behandeling van chronische lage rugpijn bij oudere patiënten

Behandeling van chronische lage rugpijn bij oudere patiënten

29/09 - Bejaarden hebben vaak chronische pijn, maar die pijn wordt vaak onvoldoende gediagnosticeerd en onvoldoende behandeld. De behandeling van pijn bij bejaarden is een probleem waarmee artsen vaak te maken krijgen.

Tapentadol is een centraal werkende pijnstiller met een dubbel werkingsmechanisme: een agonistisch effect op de µ-receptoren en remming van de heropname van noradrenaline. Tapentadol veroorzaakt weinig medicamenteuze interacties, wordt goed door het maag-darmkanaal verdragen en de dosering hoeft doorgaans niet te worden aangepast.

Deze nieuwe observationele, retrospectieve studie heeft de respons op tapentadol geëvalueerd bij jonge en oudere patiënten met hevige chronische lage rugpijn. Ook werd het effect op de cognitieve functies en het maag-darmkanaal in de twee leeftijdsgroepen gemeten. De primaire eindpunten van werkzaamheid waren de intensiteit van de pijn en de neuropathische pijn, de levenskwaliteit en de slaap. Secundaire eindpunten waren bijwerkingen en het effect op de cognitieve functies en het maag-darmkanaal.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: