Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: KU Leuven en UAntwerpen in top 15 van Europese steun aan corona-onderzoek

COVID-19: KU Leuven en UAntwerpen in top 15 van Europese steun aan corona-onderzoek

ANTWERPEN 30/09 - De universiteiten van Leuven en Antwerpen zijn bij de universiteiten die al het meeste Europese geld kregen voor COVID-gerelateerd onderzoek. De KU Leuven en UAntwerpen kregen respectievelijk al 2,9 miljoen en 2,6 miljoen euro uit het Horizon 2020-budget.

De Europese Unie plant om tegen eind 2020 1 miljard euro geïnvesteerd te hebben in research en innovatie in de strijd tegen COVID-19. Tot dusver gaat het om bijna 460 miljoen euro uit Horizon 2020, de portefeuille van de EU voor onderzoek en innovatie.

De KU Leuven en UAntwerpen kregen al een aanzienlijk deel van dat bedrag: met 2,9 miljoen en 2,6 miljoen euro staan ze op de twaalfde en vijftiende plaats. Dat geld gaat naar diverse onderzoeken met een link naar corona: over behandelingen en vaccins, maar ook rond dataverzameling, nieuwe technologieën en over hoe Europa en de wereld zich kunnen voorbereiden op eventuele toekomstige pandemieën.

In totaal investeerde Europa al in 103 projecten die de coronapandemie rechtsreeks aanpakken. Daarnaast ging er geld naar 547 projecten die onrechtstreeks helpen, zoals onderzoek naar desinfecterende coatings, veilig vervoer van patiënten of digitale toepassingen. Het Franse nationale gezondheidsinstituut INSERM kreeg met 22 miljoen euro al veruit het meeste Europese geld toegewezen.

 

 

COR 399 • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: