Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: Dubbel zoveel nieuwe coronapatiënten opgenomen in UZ Brussel afgelopen 24 uur

COVID-19: Dubbel zoveel nieuwe coronapatiënten opgenomen in UZ Brussel afgelopen 24 uur

BRUSSEL 07/10 - In het UZ Brussel zijn de afgelopen 24 uur 13 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel dan de dag voordien, toen het ziekenhuis 6 nieuwe COVID-patiënten registreerde. Van een nieuwe opschaling is voorlopig geen sprake.

In het UZ Brussel worden momenteel 39 COVID-19 bevestigde patiënten verzorgd. Het gaat om patiënten die een positieve PCR-test hebben afgelegd. De afgelopen 24 uur werden 13 nieuwe patiënten opgenomen, terwijl 5 patiënten het ziekenhuis konden verlaten.

Negen patiënten worden verzorgd op de afdeling Intensieve Zorgen, van wie 5 patiënten invasief worden beademd en 2 patiënten ondersteuning krijgen van de hart- en longfuncties.

Sinds het begin van de pandemie werden in het UZ Brussel in totaal 607 bevestigde COVID-19-patiënten opgenomen. Van hen hebben intussen 489 het ziekenhuis verlaten en 79 zijn overleden. 139 patiënten werden opgenomen op de dienst Intensieve Zorgen.

Maandag kondigde het UZ Brussel aan dat het van fase 0 naar fase 1A overschakelt. Daardoor steeg het aantal COVID-bedden op de algemene verpleegeenheid van 20 naar 36 en op de dienst Intensieve Zorgen van 5 naar 9.

Van overschakeling naar de volgende fase is voorlopig geen sprake, zegt het UZ woensdag. "Dat is een beslissing die door het ziekenhuisnetwerk genomen wordt", zegt woordvoerder Edgard Eeckman. Het UZ Brussel behoort tot een netwerk van vier ziekenhuizen, samen met het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis (OLV) en het kleinere Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) in Aalst en AZ Sint-Maria Halle. Mogelijk wordt de komende uren of dagen wel opgeschaald.

 

VOC • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: