Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: Antwerps testdorp plant verhuis naar locatie die "winterproof" is

COVID-19: Antwerps testdorp plant verhuis naar locatie die "winterproof" is

ANTWERPEN 08/10 - Het COVID-testdorp van de stad Antwerpen en het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) blijft ook de komende maanden bestaan, maar zal verhuizen van de huidige site Spoor Oost naar een locatie die "winterproof" is. Het stadsbestuur stelt dat er een geschikte locatie gevonden is, maar welke dat is, zal allicht pas volgende week worden bekendgemaakt.

Het kabinet van schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA) benadrukt dat het testdorp niet moet verhuizen omwille van de naar november uitgestelde Sinksenfoor die ook op Spoor Oost neerstrijkt. "Het was van bij het begin het plan om in de winter te verhuizen", klinkt het. "We willen op zijn minst de medewerkers wat beschut kunnen laten werken als het koud en nat is. Een alternatieve locatie vinden was niet evident, maar we denken er een gevonden te hebben."

De nieuwe locatie zal nog steeds op het grondgebied van de stad Antwerpen zijn en zou over dezelfde mogelijkheden zoals capaciteit beschikken als de huidige. In het testdorp kunnen mensen zonder (ernstige) symptomen terecht voor een COVID-test als ze bijvoorbeeld net terugkwamen uit een rode zone in het buitenland, ze een code ontvingen via een contactonderzoeker of ze een negatieve test nodig hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. Je kan er zowel met de auto doorrijden als te voet of met de fiets langsgaan.

 

COR 360 • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: