Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: "Remdesivir heeft geen effect bij coronabehandeling" (Wereldgezondheidsorganisatie)

COVID-19: "Remdesivir heeft geen effect bij coronabehandeling" (Wereldgezondheidsorganisatie)

BRUSSEL 16/10 - Het antivirale middel remdesivir heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geen effect op patiënten met het coronavirus. Dat zou blijken uit een internationale studie. De producent van het middel trekt die onderzoeksresultaten in twijfel.

De Amerikaanse president Donald Trump kreeg het middel toegediend nadat hij besmet was geraakt met het virus. De WHO meldt echter dat het middel "weinig tot geen effect heeft" op coronapatiënten in ziekenhuizen. Dat zou onder meer blijken uit sterftecijfers en de periode die patiënten in het ziekenhuis doorbrengen.

Het farmabedrijf Gilead Sciences is niet te spreken over het onderzoek waar de WHO zich op baseert. Uit andere studies komt naar voren dat het gebruik van remdesivir bij de behandeling van coronapatiënten wél meerwaarde heeft, zegt het bedrijf. Uit die onderzoeken concludeerden onderzoekers dat coronapatiënten sneller herstellen door de virusremmer.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: