Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: Antwerpse ziekenhuizen vragen inwoners met spoed om de regels strikt te volgen

COVID-19: Antwerpse ziekenhuizen vragen inwoners met spoed om de regels strikt te volgen

ANTWERPEN 28/10 - In een open brief roepen zeven ziekenhuizen uit Antwerpen en omgeving de inwoners "met de grootste aandrang" op om de overheidsmaatregelen rond corona maximaal te respecteren. "Alleen samen kunnen we het virus bedwingen en kan onze gezondheidszorg - dus wij allen - overleven."

De open brief gaat uit van ZNA, GZA, UZA, AZ Klina, AZ Rivierenland, AZ Monica en AZ Malle. De ziekenhuizen wijzen op de impact van een nieuwe coronagolf op het personeel. "Onze verpleegkundigen en artsen en alle verzorgend personeel hebben zich volop gesmeten bij de opvang van de eerste golf. Vandaag zetten ze zich opnieuw in met risico voor eigen gezondheid. Nog niet of amper gerecupereerd bekampen ze nu een volgende golf waarvan de impact mogelijk nog groter is dan de vorige."

De ondertekenaars maken zich dan ook zorgen over de snel stijgende cijfers, meer bepaald de prognose dat er over twee weken een verdubbeling van het huidig aantal COVID-patiënten in de ziekenhuizen zal plaatsvinden. "Ook al zorgen we voor heel wat patiënten en maken we deze week nog een hoop bedden vrij: een verdubbeling van het huidig aantal COVID-patiënten wordt bijzonder moeilijk, aan een verdere stijging durven we niet denken. Dit zou dramatisch zijn en moeten we te allen prijze voorkomen."

Het is volgens de ziekenhuisverantwoordelijken van levensbelang dat we nu met zijn allen een dam opwerpen tegen het virus. "Daarom vragen we met de grootste aandrang om de regels strikt te volgen en elkaar te steunen in deze moeilijke periode. Van onze kant stellen wij alles in het werk om onze zieke medeburgers de beste zorg te blijven bieden."

 

COR 399 • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: