Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Nieuwe steunmaatregelen coronacrisis: 200 miljoen voor ziekenhuispersoneel

Nieuwe steunmaatregelen coronacrisis: 200 miljoen voor ziekenhuispersoneel

BRUSSEL 06/11 - De federale regering neemt extra financiële steunmaatregelen, nu de tweede golf van deze corona-crisis volop woedt. Zo krijgt ons ziekenhuispersoneel, dat het onmogelijke mogelijk maakt, een financiële tegemoetkoming voor de huidige inspanningen die ze leveren. Het gaat om een enveloppe van 200 miljoen euro. “We weten dat mensen in de zorg dit niet voor het geld doen, maar ze verdienen een compensatie voor hun uitzonderlijke inzet”, zegt vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

"Wie vandaag in de zorg actief is, verdient meer dan respect en applaus", zegt vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. "Daarom nemen we een aantal extra financiële steunmaatregelen, niet alleen om hen te belonen maar ook om hen aan te moedigen om vol te houden in deze bijzonder zware periode." 

"We weten dat mensen in de zorg dit niet voor het geld doen, maar ze verdienen een compensatie voor hun uitzonderlijke inzet", zegt Vandenbroucke. Zo krijgt ons ziekenhuispersoneel een financiële tegemoetkoming. "Die tegemoetkoming is een compensatie voor de uitzonderlijke inspanningen die ze leveren, in afwachting van de verdere uitwerking van structurele loonmaatregelen in het kader van het sociaal akkoord. Ik heb de sociale partners van de ziekenhuissector uitgenodigd voor een onmiddellijk overleg over deze tegemoetkoming van 200 miljoen euro (bruto)."

Om het voltallige (federale) zorgpersoneel te belonen en onze waardering uit te drukken voor hun inspanningen, voorziet de regering daarnaast in de uitbetaling van de solidariteitspremie van 300 euro voor eind dit jaar. "Het goede nieuws is dat meer mensen die solidariteitspremie (in de vorm van een cheque) zullen krijgen dan aanvankelijk voorzien was", zegt Vandenbroucke. 168.600 mensen om precies te zijn. Ook diensten voor thuisverpleging en mensen die werken in wijkgezondheidscentra zullen de solidariteitspremie van 300 euro krijgen.

 
 

Kabinet van Minister Frank Vandenbroucke, Vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: